Tanssija valokeilassa

Tanssija Valokeilassa: Sanaz Hassani

Miten päädyit tanssin pariin?

Kävin kerran Mikko Ahlgrenin tunnilla ja musiikki sekä rytmi vei mukanaan. Meidän kulttuurissa tanssi on joka päiväistä ja olen aina tanssinut pienestä asti mutta hoppimusiikki ja rytmi veivät kyllä sydämen. Sen jälkeen kun aloitin tunnit, ryhdyin ottamaan lisätunteja koko ajan, ja olikin äkkiä erikoiskoulutus-ryhmissä ja päätin aloittaa kilpailemisen heti ensimmäisen vuoden jälkeen. Olin aika rohkea tyttö! Siitä kaikki alkoi ja jatkunut vuodesta 1995.

Mikä inspiroi sinua?

Musiikki inspiroi minua, ja ihanat oppilaat ja ihmiset ympärillä. Olen tosi nälkäinen tekemään koreografioita ja rikkomaan rajoja. Haluan haastaa itseäni ja oppilaitani koko ajan. Haluan myös olla monipuolinen.

Hienoin kokemus urallasi?

Hienoja kokemuksia on niin paljon että en tiedä missä järjestyksessä ne laittais , mutta tässä olisi muutama mikä on jäänyt päällimmäiseksi: Madonnan tapaaminen ja hänelle tanssiminen New Yorkissa, DANCE kilpailut ja koreografioinnit, Pakko Tanssia -kilpailut UMC:n kanssa,Valtakunnallinen Suomi100 – tapahtuma Oulussa, jossa oli kunniavieraana presidentti Niinistö, Antti Tuiskun ja Benjaminen keikat,  Suomen mestaruus muodostelman kanssa ja kaikki muut sijoitukset ja kilpailut oppilaitteni kanssa, elämäni New Yorkissa ja kaikki ne tanssireissut mitä olen tehnyt. Kokemuksia on paljon ja olen todella kiitollinen niistä.

Mitä sinulla on työn alla juuri nyt?

Tällä hetkellä Reija Wäre tekee meille UMC:lle teoksen ja se on todella haastava ja antaa todella paljon! Ihana olla tanssijana ja oppia kauheesti uutta. Juuri sain kunnialla Street Sm kilpailut finaalin. Olin tehnyt muodostelman, pienryhmän ja showcasen. Kaikki sijoittuivat todella hienosti! Katutanssimuodostelma hopea, hip hop pienryhmä hopea, katutanssi showcase pronssia.

Mitä toivot tulevaisuudelta?

Haluaisin päästä tekemään koreografioita isommille lavoille, haluaisin katutanssikulttuurin kasvavan vielä isommaksi Jyväskylässä sekä tehdä UMC:n kanssa paljon proggiksia.

Kuva: Emmi Virtanen