Tervetuloa

Tervetuloa /
Welcome

Tanssin Aika –festivaali on rohkea, vahvasti nykyajassa kiinni oleva tanssitaidefestivaali. Festivaali on valtakunnallisesti arvostettu ja tunnettu tapahtuma sekä ainoa laatuaan Keski-Suomessa. Tapahtuman omaleimaisuutta lisää se, että festivaali on myös maakunnallinen ja eri kohderyhmät tavoittava festivaali.

Tanssin Aika -festivaalin tärkeimpänä tehtävänä on juhlia tanssitaiteen monimuotoisuutta ja kaikkia sen värejä. Tunnustaa traditio, uudistaa sitä, avata uusia ovia tuntemattomaan ja etsiä näennäisestä erilaisuudesta universaalia yhteistä jaettavaa; ihmisyyttä. Tämän vuoden teosten teemoja ovat vierauden kohtaaminen, yhdessä olemisen kauneus ja monimutkaisuus, ulkopuolisuuden kokeminen ja yhteisöllisyys.

Syyskuun viimeisellä viikolla Jyväskylä on täynnä taidetta. Mahdollisuuksia nähdä asiat uudessa valossa ja sysätä ajatukset liikkeeseen. Tanssia ja juhlia.

Vuoden 2019 Tanssin Aika -festivaalin tanssioppilasryhmänä toimii Karoliina Lahdenperän Adoette, joka on 10-12 vuotiaista koostuva showtanssin produktioryhmä Gradialta. Ryhmä on apuna erilaissa Tanssin Aika -festivaalin tuotantotehtävissä. Lisäksi ryhmä esiintyy yllätyksellisissä paikoissa ja tilanteissa festivaalin aikana.

The main objective of the Jyväskylä Dance Festival is to celebrate the diversity of dance art in all of its colors. To respect tradition, to renew it, to open new doors into the unknown, and to look beyond our seeming differences towards our universal commonality; humanity. This year the themes are about encountering difference, the beauty and complexity of being together, and experiencing exclusion as well as a sense of community.

During the last week of September, Jyväskylä is full of art. Full of opportunities to see things in a new light and to spark new ideas. Dancing and celebrating.

I warmly welcome everyone to the Jyväskylä Dance festival!