The Days

Theo Clinkard
to 26.9. 19:00

The Days on Theo Clinkardin ensimmäinen duettoteos. Siinä yksi ainoa koreografinen tehtävä kantaa läpi koko teoksen antaen tilaa improvisaatiolle, niin esiintyjien kuin katsojien aistimuksille sekä runollisen ja arkisen ilmaisun tasapainoilulle. Tämä rakenne luo jatkuvasti muuttuvan fyysisen, henkisen ja metaforisen maiseman, joka johdattelee kokijan tunnistamaan monisyisiä yhdessäolon muotoja monimutkaisine tunteineen, koomisine kommunikaatiokatkoksineen ja muuntuvine neuvotteluineen. Mahdottomalta vaikuttava kehä absurdeja ja vilpittömiä kohtaamisia kehittyy elämänmittaiseksi matkaksi ja esitykseksi, jonka teemoja ovat huolehtiminen, sinnikkyys ja yhteyden luomisen tarve. Teos toteutuu kahden esiintyjän, Ville Oinosen ja Maria Nurmelan tulkitsema.

Ikäsuositus
Esitys sopii arviolta yli 10-vuotialle.

Theo Clinkard on kansainvälisesti tunnettu koreografi, tanssinopettaja, esiintyjä ja lavastaja Brightonista Isosta-Britanniasta.

Maria Nurmela on työskennellyt freelancerina Suomessa ja kansainvälisesti vuodesta 2002 tanssien useiden tunnettujen koreografien mm. Susanne Linken ja Helena Franzénin teoksissa. Tero Saarinen Companyssa hän on toiminut niin tanssijana, harjoittajana ja yhteisötanssihankkeen vetäjänä (2003-2017).

Ville Oinonen on toiminut tanssitaiteilijana vuodesta 2006 Suomessa ja ulkomailla freelancerina sekä Tanssiteatteri MD:ssä. Ville on tanssinut mm. Jyrki Karttusen, Tero Saarisen, Helena Franzénin ja Tommi Kitin teoksissa.

”The Days tarjoaa elämänmittaisen rinnakkaiselon kauniin optimistisella loppukuvalla.”
Mikko Elo – Satakunnan Kansa

Kuva: Karoliina Korvuo

  • Koreografia ja pukusuunnittelu: Theo Clinkard
  • Esiintyjät: Ville Oinonen ja Maria Nurmela
  • Sävellys/äänisuunnittelu: James Keane
  • Valosuunnittelu: Kalle Ropponen
  • Dramaturgia: Leah Marojević
  • Tuottaja: Inari Pesonen

The Days is Theo Clinkard’s first piece for a duet. In this piece, a single choreographic phrase is carried thorough the entire dance giving space for improvisation, for both the performers and a viewer’s perception, with a balance of poetic and casual expression.

Paikka / Venue:

Juomatehtaan Studio,
Vapaudenkatu 25, Jyväskylä
Kartta / Map →

Liput / Tickets:

25/15€

Kesto / Duration:

46 min