Movements – Motions – Mindsets

Reija Wäre & UMC (Ensi-ilta)
ke 25.9. 17:00

Jyväskylästä kotoisin olevan Urban Movements Companyn tanssijoita on nähty niin teatterinäyttämöllä, tv-studioissa kuin konserttiareenoillakin ja nyt Suomen kysytyimpiin kuuluva ohjaaja-koreografia Reija Wäre täydentää ryhmän katutanssitaustaa tuomalla mukaan oman ainutlaatuisen ammattitaitonsa tarinaa kuljettavista näyttämötaiteista ja nopeatempoisista tv- ja elokuvaproduktioista.

UMC:n  uusin teos Movements – Motions – Mindsets käsittelee tanssin ja puhutun tekstin kautta läheisten ihmisten merkitystä ja yksilön ainutlaatuisuutta ryhmän sisällä. Esiintyjät saapuvat lavalle ollakseen avoimia ja rehellisiä ja suhtautuakseen itseensä lempeällä huumorilla inhimillisyyttään piilottamatta – ja tanssiakseen kuten vain silloin voi, kun kokee juuri siinä olevansa kaikkien onnellisin ja lähinnä itseään ja tunteitaan.

UMC:lle on kautta yli kymmenvuotisen historiansa ollut tärkeää tuoda tanssin ilmaisuvoimaa ja tietoisuutta lajista myös kouluihin ja erilaisiin oppilaitoksiin ja tämäkin teos sopii paitsi katu – tai nykytanssista kiinnostuneille katsojille myös tanssin katsomiseen aiemmin tottumattomalle yleisölle.

” Taitavasti ja tyylillä UMC tuli osoittaneeksi, mitä tanssiteatteri parhaimmillaan on – kuin kuulisi ajatukset.” Laura Laakso – Keskisuomalainen 16.5.2019

Ensi-ilta

Kaksi esitystä. Klo 19 esitys loppuunmyyty, lisäesitys klo 17.

Kuva: Ville Mäkäräinen

  • Koreografia: Reija Wäre
  • Tanssijat: Sanaz Hassani, Liisa Tirkkonen, Anni Minkkinen, Pete Rahikainen

Movements – Motions – Mindsets deals with the meaning of close-knit relationships and the uniqueness of each individual, through dance and spoken word. The performers arrive on the stage, open, honest and with a gentle sense of humour exposing their humanity – they dance as they are, only when they feel happiest and closest to themselves and their feelings.

Paikka / Venue:

Kankaan pergamenttihalli,
Kympinkatu 3, Jyväskylä
Kartta / Map →

Liput / Tickets:

25/15€

Kesto / Duration:

35min