Levoton maa

Riku Lehtopolku & Mikko Makkonen
pe 27.9. 17:00

Vierauden kohtaamista pohtiva Levoton maa on saanut inspiraationsa Edward W. Saidin teoksesta Orientalismi. Teoksessa ei kuitenkaan ole haluttu käsitellä länsimaisia käsityksiä orientista vaan kiinnostus on ollut tarkastella ongelmaa, hahmottaa toiseutta vain omaan maailmankuvaan sopivin tavoin, jotka eivät niinkään ilmaise todellisuutta kuin ovat pyrkimys ymmärtää ja hallita erilaista, vaihtoehtoista maailmaa. Ulkopuolisuus suhteessa kuvattavaan asiaan sekä vieraan kulttuurin kohtaamiseen erottamattomasti liittyvä jako ”meihin” ja ”heihin” luovat verhon, jonka takaa on vaikeaa nähdä toinen tai tulla itse nähdyksi.

” Tuloksena oli energinen ja voimakkaaseen tanssiin perustuva duetto, jossa liike oli keskiössä. Lehtopolku ja Makkonen olivat osaavia tanssijoita, joiden keskinäinen kontakti toimi.” Annikki Alku – Demokraatti 26.11.2018

Ensi-ilta: Viirus-teatteri 22.11.2018

Keskustelutilaisuus esityksen jälkeen.

Kuva: Jukka Nuutinen

  • Koreografia ja tanssi: Riku Lehtopolku, Mikko Makkonen
  • Äänisuunnittelu: Eero Auvinen
  • Valojen konsultaatio: Joonas Tikkanen
  • Esiintyjät ääninauhalla: Francis Guardia, Ben Rogers
  • Musiikki: Jon Balke, Batagraf, Anouar Brahem, Stephan Micus

LEVOTON MAA – The Restless Land, inspired by Edward W. Said’s Orientalism, contemplates how we encounter otherness. This piece looks at otherness from an exterior regard, as well as through the veil of ”us” and ”them” which makes it difficult to see the other as he or she is, or to be seen oneself.

Paikka / Venue:

Juomatehtaan Studio,
Vapaudenkatu 25, Jyväskylä
Kartta / Map →

Liput / Tickets:

25/15€

Kesto / Duration:

35 min