Actions x Figures

Mikko Makkonen & työryhmä
to 24.9. 20:00

Millaisia maskuliiniseksi oletetun ruumiin kehollisuudet ja toimijuudet voivat olla vuonna 2020? Voiko maskuliinisuuden määritelmiä paeta tai uudelleenkirjoittaa? Miten maskuliiniseksi oletettu ruumis katsoo tai kuinka sitä katsotaan?

Koreografi Mikko Makkosen johtaman työryhmän teos Actions x Figures lähtee liikkeelle hypermaskuliinisuuden ilmiön kriittisestä tarkastelusta ja sen purkamisesta. Hypermaskuliinisuudella (eng. hypermasculinity) tarkoitetaan maskuliinisuuden sosiaalista ja kulttuurista rakentamista muun muassa aggressiota, voimaa, seksuaalisuutta sekä rajattuatunneilmaisua korostamalla.

Teos pyrkii riisumaan hypermaskuliinisen kuvaston kärjistyneisyydestään ja kapinoimaan kehollisesti. Se oireilee, reflektoi, etsii kehollisen olemisen tasapainoa sekä ravistelee määreitä moniäänisesti.

Actions x Figures on tutkielma, joka motivoituu henkilöhistorioista, kehonkuvista, kehollisista laaduista, kulttuurisista toistoista, vuorovaikutussuhteista sekä yksilöllisestä ja yhteisestä ruumiista, niiden merkitysten synnystä ja luennasta.

Kohderyhmä: yläasteikäisistä ylöspäin (13+)

Yhteistyössä: Tanssiteatteri Minimi esittää teosta ohjelmistossaan syyskaudella 2020

Ensi-ilta: 19.3.2020 Zodiak Uuden Tanssin Keskus

Kuva: Eetu Laine

  • Koreografia Mikko Makkonen & työryhmä
  • Esiintyjät Geoffrey Erista, Simeoni Juoperi, Pie Kär, Iiro Näkki, Oskari Turpeinen
  • Dramaturgi Eira Virekoski
  • Skenografi Kristian Palmu
  • Äänisuunnittelija Viljami Lehtonen
  • Tuotanto Zodiak, Mikko Makkonen

Paikka / Venue:

Monitoimitila Ilokivi,
Keskussairaalantie 2, Jyväskylä
Kartta / Map →

Liput / Tickets:

24/12€, Osta liput

Kesto / Duration:

45-60 min