• Tanssin Aika -festivaali / Time of Dance Festival 26.-29.9.2018

Tanssin Ajassa maailmanluokan ohjelmisto

Yhdestoista Tanssin Aika –festivaali järjestetään Jyväskylässä 22.-24.9.2016. Uudistunut festivaali tarjoaa huikean ja monimuotoisen kattauksen nykytanssia.

Festivaalin käynnistää torstaina kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä Kinetic Orchestran teos Rohkeat, joka on sympaattinen tulkinta kumppanuudesta ja hurjien asioiden tekemisestä yhdessä. Rohkeat vierailee myös Äänekosken Painotalossa perjantaina.  Festivaali jatkuu Aalto-salissa radion ja tanssin yhdistämistä tutkivalla teoksella Taideakatemia (Anna Cadia, Janne Marja-aho ja Panu Varstala).  Ohjelman Aalto-salissa päättää torstaina ja perjantaina yömyöhään jatkuvat festariklubit, joiden ohjelmassa torstaina on tanssiryhmä Off/Balancen Hutiklubi ja perjantaina Sonya Lindforsin Swag Lessons sekä TUFF!:n Toistuvat yllätykset. Lapsille Tanssin Aika tarjoaa yhdessä Lasten Lystin kanssa Favela Vera Ortizin ja Jukka Tarvaisen seikkailevan turistin Aventuristin ja Kinetic Orchestran Jarkko Mandelinin Supersankariakrobatia –työpajan perjantaina Aalto-salissa.

Festivaalin yhteistuotannoista suurin tänä vuonna on Tero Saarinen Companyn Morphed-teoksen vierailu Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä perjantaina.  Tero Saarisen vaikuttavaa liikekieltä tulkitsee seitsemän miestanssijaa monivivahteisessa valaistuksessa . Esityksen jälkeen on yleisökeskustelutilaisuus kaupunginteatterin ylälämpiössä. Vierailuesitys toteutetaan yhdessä Jyväskylän kaupunginteatterin, Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ja Tero Saarinen Companyn yhteistuotantona.  Saarinen pitää myös Tekniikka- ja repertoaariworkshopin tanssijoille lauantaina.

Lauantaina festivaalin tapahtumakeskiö siirtyy Veturitalleille Kisko-klubille, jossa nähdään Tanssiteatteri Tsuumin Mies ja Nainen –demonstraatioita perusasioista sekä jyväskyläläislähtöisen Cecilia Moision liikemonologi It’s not you, it’s me.

Festivaalin ilmaisohjelmassa on lauantaina Jukka Tarvaisen vetämä Noin kolmen kilometrin liike, jossa tanssitaan yhdessä läpi kaupungin. Taneli Törmän ja Nille Bechin viikon kestoisen työskentelyn Kehollistumisen merkkejä -lopputulos esitetään Ti-La 2016 –galleriassa myös lauantaina. Jyväskyläläisen valokuvaajan Matti Häyrysen tanssivalokuvanäyttely on nähtävissä Aalto-salin aulassa torstaina ja perjantaina.  Festivaalin oheisohjelmana on nuorille suunnattu Tehtaan sunnuntaisessiot heti festivaalin jälkeisenä sunnuntaina Jyväskylän Kankaan Pergamenttihallissa.

Tanssin Aika -festivaalin järjestää Keski-Suomen Tanssin Keskus. Festivaalin taiteellisena johtajana  toimii tanssija-koreografi Antti Lahti.

Bookmark the permalink.

Vastaa