• Tanssin Aika -festivaali / Time of Dance Festival 26.-29.9.2018

Tanssin Ajan korkeatasoinen ohjelmisto tavoitti yleisönsä

Yhdestoista Tanssin Aika –festivaali järjestettiin Jyväskylässä 22.-24.9.2016. Uudistunut festivaali tarjosi korkeatasoisen ohjelmiston nykytanssia Jyväskylässä ja Äänekoskella. Festivaalin päätapahtumapaikkoina toimivat Aalto-Sali, Veturitallit ja Jyväskylän kaupunginteatteri. Äänekoskella Tanssin Aika järjestettiin Painotalossa.

Tapahtuman tuottamisesta vastasi ensimmäistä kertaa Keski-Suomen Tanssin Keskus ja tämän vuoden festivaali oli Antti Lahdelle ensimmäinen vuosi Tanssin Ajan taiteellisena johtajana. Festivaalin vastaanotto yllätti Lahden positiivisesti:
Olin todella yllättynyt Jyväskylän kulttuurimyönteisestä ilmapiiristä, festivaalikävijöiden aktiivisuudesta ja aidosta mielenkiinnosta teoksia kohtaan. Katsomot olivat täynnä, joten kysyntää selvästi on. Nyt teemme kovasti töitä lisäresurssien eteen, jotta meillä olisi mahdollisuus vastata kysyntään vielä paremmin, kehittää festivaalia entisestään, sekä tarjota jatkossakin kansainvälisen tason esityksiä.

Esityksistä suosituimpia olivat Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä esitetty (ja Äänekoskellakin vieraillut) Kinetic Orchestran teos Rohkeat ja Tero Saarinen Companyn suuren näyttämön täyteen vetänyt Morphed. Morphed toteutettiin yhdessä Jyväskylän kaupunginteatterin, Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ja Tero Saarinen Companyn yhteistuotantona. Suurta yleisöä kiinnosti myös esityksen jälkeinen yleisökeskustelu, johon osallistuivat koreografi Tero Saarinen, Tero Saarinen Companyn toiminnanjohtaja Iiris Autio, Morphedissa tanssijana nähty Jarkko Lehmus ja Tanssin Ajan taiteellinen johtaja Antti Lahti. Lauantaina järjestetty Tanssiteatteri Tsuumin Mies ja Nainen ja Cecilia Moision It’s not you it’s me –teosten yhteisilta houkutteli myös täyden katsomon Veturitalleille.

Aalto-salissa esitetyt teokset Taideakatemia (Anna Cadia, Janne Marja-aho ja Panu Varstala), Aventuristi (Favela Vera Ortiz ja Jukka Tarvainen) ja festariklubit (Tanssiryhmä Off/Balancen Hutiklubi, Sonya Lindforsin Swag Lessons sekä TUFF!:n Toistuvat yllätykset) keräsivät mukavan määrän yleisöä paikalle. Myös lapsille suunnattu Supersankariakrobatia –työpaja oli täynnä innokkaita supersankareita.  Ilmaisohjelmat Noin kolmen kilometrin liike ja Kehollistumisen merkkejä –lopputulos keräsivät myös joukon uteliaita kokemaan ja näkemään nykytanssia. Festivaalin vauhdikkaat jatkot vietettiin Jyväskylän Kankaalla sunnuntaina.

Yhteensä festivaali keräsi noin 1800 katsojaa ja kokijaa. Ensi vuonna Tanssin Aika järjestetään 21.-24.9.2017.

Bookmark the permalink.

Vastaa