• Tanssin Aika -festivaali / Time of Dance Festival 26.-29.9.2018

Tanssin Aika tuo tanssitaiteen huipputekijät Keski-Suomeen

Tiedote 15.5.2018

Tanssin Aika –festivaali Jyväskylässä, Äänekoskella, Joutsassa ja Jämsässä 26.-29.9.2018:
TANSSIN AIKA TUO TANSSITAITEEN HUIPPUTEKIJÄT KESKI-SUOMEEN

Vuoden 2018 festivaalin ohjelmisto kietoutuu vuoden uutuusteosten ympärille tuoden tuoreimpia ensi-iltoja Jyväskylään. Lisäksi festivaali ammentaa keskisuomalaislähtöisistä taiteentekijöistä synnyttäen alueelle uusia kumppanuuksia ja avauksia taiteen sekä tapahtumien kentällä. Useita festivaalin teoksia yhdistää elävän musiikin ja tanssin vuoropuhelu.

Tanssin Aika vierailee tänä vuonna kolmessa kunnassa Alpo Aaltokoski Companyn teoksella Ali & Alpo, jossa arabialainen perinnemusiikki kohtaa suomalaisen nykytanssin. Festivaalin kiertuekuntia ovat Äänekoski, Joutsa ja Jämsä. Äänekoskella vietetään samalla festivaalin avajaisia, joita lähdetäänkin Jyväskylästä juhlistamaan omalla ”tanssibussilla”. Lisäksi Jämsässä ja Joutsassa on mahdollisuus osallistua Alpo Aaltokosken tanssityöpajoihin.

Jyväskylän kaupunginteatterin suuren näyttämön ottaa haltuun Tero Saarisen ja Kimmo Pohjosen duetto Breath. Tero Saarinen Companyn vierailun mahdollistaa Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa vuosia jatkunut yhteistyö. Lisäksi Jyväskylän omana spektaakkelina nähdään tanssiryhmä Off/Balancen, Keski-Suomen Tanssin Keskuksen, Jyväskylä Sinfonian ja Valon kaupunki –tapahtuman yhteistuotanto, joka yhdistää musiikin, tanssitaiteen, valotaiteen ja kuvataiteen. Teos toteutetaan Jyväskylän yliopiston päärakennuksen aulassa ja teosta voi seurata myös ulkotiloissa projisointien kautta.

Festivaali huipentuu Compañía Kaari ja Roni Martinin suuren suosion saavuttaneen Anna Kareninan esitykseen festivaalin viimeisenä iltana. Tolstoin klassikkoromaaniin pohjautuvan teoksen keskiöön on valittu Anna Kareninan, kreivi Vronskin ja kreivi Kareninin kolmiodraama. Annan aviomiehenä, kreivi Kareninina nähdään Jorma Uotinen, Annan ja Vronskin rooleissa espanjalaistanssijat Mariana Collado ja Carlos Chamorro. Teoksen musiikin on säveltänyt Roni Martin.

Tänä vuonna Tanssin Aika esittelee yhteensä seitsemän tanssitaideteosta, luennon katutanssin ammattilaisuudesta ja työpajoja niin tanssin harrastajille kuin ammattilaisillekin. Lisäksi ohjelmistossa on kaikille avointa ilmaisohjelmaa ja ohjelmisto täydentyy syksyllä julkaistavilla, yllätyksellisillä tanssitempauksilla. Tapahtuman järjestää Keski-Suomen Tanssin Keskus.

Bookmark the permalink.

Vastaa