• Tanssin Aika -festivaali / Time of Dance Festival 26.-29.9.2018

Tanssin Aika –festivaali 26.-29.9.2018 – tanssin huipputekijät houkuttelevat yleisön lippukaupoille

Mediatiedote 20.8.2018

Tanssin Aika –festivaali 26.-29.9.2018 – TANSSIN HUIPPUTEKIJÄT HOUKUTTELEVAT YLEISÖN LIPPUKAUPOILLE

Reilun kuukauden päästä käynnistyvä Tanssin Aika –festivaali levittäytyy vuosittain koko ajan enemmän myös Keski-Suomen maakuntaan. Kolmannentoista kerran järjestettävä Tanssin Aika nähdään tänä vuonna myös Jämsässä, Joutsassa ja Äänekoskella. Tämän vuoden ohjelmatarjonta on löytänyt ihmiset hyvin ja lipunmyynti on lähtenyt vilkkaasti käyntiin.

Vuoden 2018 festivaali esittelee vuoden uutuusteoksia tuoden tuoreimpia ensi-iltoja Jyväskylään. Suuressa osassa on tanssin ja elävän musiikin vuoropuhelu; Compañia Kaari & Roni Martin tuo festivaalille oman versionsa Tolstoin klassikkoteoksesta Anna Karenina nelihenkisen bändin säestämänä ja kaupunginteatterin suurella näyttämöllä nähdään juuri Kanadassa ensiesitetty Tero Saarisen ja Kimmo Pohjosen duetto Breath. Tero Saarinen Companyn vierailun mahdollistaa Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa vuosia jatkunut yhteistyö. Tanssiryhmä Off/Balancen, Keski-Suomen Tanssin Keskuksen, Jyväskylän Sinfonian ja Valon kaupunki –tapahtuman yhteinen spektaakkeli Face-to-Face tarjoaa katsojalle mahdollisuuden seurata monitaiteellista teosta joko ulkoa tai sisällä. Maakuntaan Tanssin Aika –festivaali jalkautuu Alpo Aaltokoski Companyn teoksella Ali & Alpo. Teoksessa arabialainen perinnemusiikki kohtaa mielenkiintoisella tavalla suomalaisen nykytanssin. Tanssin Ajan avajaisia vietetään esityksen yhteydessä Äänekoskella. Tunnelmaan pääsee virittäytymään hyppäämällä mukaan Jyväskylästä lähtevään yllätykselliseen ”tanssibussiin”. Perheen pienimmille ohjelmistossa seikkailee yhteistyössä Lasten Lysti –kulttuurisyksyn kanssa toteutettava Tanssiteatteri MD:n Santeri Sammakko.

Lisäksi ohjelmistossa on luento katutanssin ammattilaisuudesta ja työpajoja niin tanssin harrastajille kuin ammattilaisille sekä kaikille avointa ilmaisohjelmaa.

Ohjelmisto on nähtävillä tapahtuman verkkosivuilla: www.tanssinaika.fi sekä tapahtuman Facebook-sivulla. Festivaalin järjestää Keski-Suomen Tanssin Keskus.

Lisätietoja:

Mari Hautala
toiminnanjohtaja
mari.hautala@tanssinkeskus.fi
044-399 2234

Bookmark the permalink.

Vastaa