• Tanssin Aika -festivaali / Time of Dance Festival 26.-29.9.2018

LAPSUUDENYSTÄVÄ

LAPSUUDENYSTÄVÄ
TANSSIRYHMÄ OFF/BALANCE
La 23.9. klo 15.00 ensi-ilta! Galleria Hoppa. Liput: 12/8€. Osta lippu!
La 23.9. klo 17.30 Galleria Hoppa. Liput 12/8€. Osta lippu!
Su 24.9. klo 14.30 Galleria Hoppa. Liput 12/8€. Osta lippu!
Ti 26.9. klo 17.00, Palvelukeskus Jousi (Myllytie 14, Joutsa). Ilmaisohjelma! Yhteistyössä: Joutsan hyvinvointitupa -hanke


Koreografia: Veli Lehtovaara
Tanssi: Elina Häyrynen
Äänisuunnittelija: Miki Brunou
Puku- ja lavastussuunnittelu: Piia Rinne
Tuotanto: Tanssiryhmä Off/Balance
Kesto: 20min

”Olemme tunteneet vuodesta 1985. Minä olin silloin kolme vuotta ja Elina kaksi. Asuimme saman rivitalon eri päädyissä. Pihaan kuului keinu, hiekkalaatikko, jota ympäröi kahdelta puolelta ruusupensaat, soratie, pöytä ja kaksi penkkiä. Pihan reunalta alkoi metsä, joka jatkui pidemmälle kuin uskalsimme.”  -Veli Lehtovaara

Lapsuudenystävä -teoksessa palataan vartaloon kätkeytyneeseen lapsuuteen liikkeellisten muistojen ja kehon kerrostumien kautta. Miten muistot ja kokemukset resonoivat vartalossamme ja kuinka tämä kutoutuu tanssiksi?

Lapsuudenystävä on viimeinen osa Off/Balancen ja koreografien Mikko Hyvösen ja Veli Lehtovaaran välisestä kolmiosaisesta yhteistyösarjasta vuosina 2016–2017.  Teoksen toteuttamista ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen Tanssin Keskus.

Off/Balance on kahden ammattitanssijan ja lapsuudenystävän, Elina Häyrysen ja Terhi Kuokkasen, vuonna 2009 perustama nykytanssiryhmä. Ryhmän keskuspaikkana toimii Jyväskylä, mutta esityksiä, harjoituksia ja muuta toimintaa toteutetaan ympäri Suomea ja kansainvälisesti. Ryhmä pääsi valtion harkinnanvaraista toiminta-avustusta saavien ryhmien joukkoon 2013.

La 23.9. heti ensi-illan jälkeen:
Lapsuuden ystävä -keskustelutilaisuus

Keskustelua liikkeen ja ympäristön vaikutuksesta ihmisen kehitykseen. Mukana tanssitaiteilija Elina Häyrynen ja koreografi Veli Lehtovaara.

Bookmark the permalink.

Vastaa