• Tanssin Aika -festivaali / Time of Dance Festival 26.-29.9.2018

BLACKPOOL

BLACKPOOL
MILLA VIRTANEN & JAAKKO TOIVONEN
Su 24.9. klo 16.00 Aalto-sali. Liput 15/10€. Osta lippu!
Backpool-02_kuvaaja-Leevi-Lehtinen
Tanssiteatteriesitys Blackpool vie yleisön matkalle kilpatanssin kovaan maailmaan ja paljastaa glamourin takaa löytyvän karun arjen. Draamaa ja mustaa huumoria sisältävä esitys on sydämellä tehty intiimi ja elämänkerrallinen teatterikokemus. Teos löyhkää rusketusaineelle ja raastaa kuin teräksinen tanssikenkäharja. Kaikki jo arpeutuneet vanhat haavat avataan uudestaan itselle irvaillen ja sensuroimatta!

Nykytanssikoreografit Milla Virtanen ja Jaakko Toivonen ovat molemmat entisiä kilpatanssin Suomen mestareita ja Englannin Blackpoolissa pidettävä British Open Championships -tanssikilpailu on heille varsin tuttu tapahtuma. Nuoruuden kilpatanssikokemukset ja jo vuodesta 1920 lähtien järjestettävä maailman suurin tanssikisa toimivat teoksen inspiraationa.

Teoksen toteutumista ovat tukeneet Itä-Suomen tanssin aluekeskus (ITAK), Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Samuel Huberin Taidesäätiö ja Live art Company United Cowboys.

“Kilpatanssin glooriaa ei liene koskaan ennen karisteltu näin oivaltavasti. Moninkertaiset kilpatanssin suomenmestarit eivät ammu alas itse lajia vaan tähtäävät sen lieveilmiöihin. Kaksikko analysoi ja evaluoi, mitä tuli nähtyä ja tehtyä, rajusti ja hellästi.” Eeva Kauppinen, Kaleva

Koreografia, tanssi ja visuaalinen ilme: Milla Virtanen ja Jaakko Toivonen
Editoija: Sanna Silvennoinen
Äänisuunnittelu: Jaakko Toivonen
Valokuvaus: Leevi Lehtinen
Äänitekniikka: Anssi Laiho
Kesto: 55min

Bookmark the permalink.

Vastaa