Tiedotteet

Mediatiedote 28.8.2020
Keski-Suomen Tanssin Keskus

Tanssin Aika festivaali 23.-26.4.2020
KORONAVIRUS SIIRTÄÄ KV VIERAILUT TULEVAISUUTEEN

Tanssin Aika –festivaalin ja Jyväskylän taidemuseon kansainväliset yhteistyötuotannot siirtyvät esitettäväksi tulevaisuuteen. Kanadalaisen Daina Ashbeen ja Belgiassa vaikuttavien norjalaisen Heine Avdahlin sekä japanilaisen Yukiko Shinozakin teoksia ei voida vuoden 2020 festivaalilla esittää. Syynä tähän ovat matkustamiseen säädetyt koronarajoitukset, joiden vuoksi taiteilijoiden saapuminen Suomeen on käytännössä mahdotonta.

Teokset suunnitellaan esitettäviksi maaliskuussa 2021, mikäli virustilanne sen sallii.

*****

 

Mediatiedote 13.8.2020
Keski-Suomen Tanssin Keskus

FESTIVAALI TOTEUTUU, KANSAINVÄLINEN ULOTTUVUUS SUPISTUU

Viidestoista Tanssin Aika – festivaali järjestetään syyskuun viimeisenä viikonloppuna Jyväskylässä, Äänekoskella ja Muuramessa. Ohjelmisto rakentuu ajankohtaisista, monimuotoisista ja eri lähtökohdista työskentelevien tanssitaiteilijoiden teoksista.

Vuoden 2020 festivaalin tarkoitus olla kansainvälisempi kuin koskaan aiemmin, mutta COVID-19 virustilanteen aiheuttamista rajoituksista johtuen jyväskyläläislähtöisen koreografi Virpi Pahkisen Monolit Polygon –esitys on jouduttu jo perumaan. Sen sijaan kanadalaisen Daina Ashbeen ja Belgiassa asuvien Heine Avdalin sekä Yukiko Shinozaki teokset mitä todennäköisimmin pystytään esittämään työryhmien harjoitellessa ennen festivaalia Euroopan maissa, joista on sallittua saapua Suomeen.

Suomalaisten tanssitaiteilijoiden teokset esitetään koronatilanteen rajoitukset huomioon ottaen. Festivaali toimii ohjeistusten ja suositusten mukaisesti taataksemme turvallisuuden niin näyttämöllä kuin katsomossa.

Tanssin Aika aloitetaan tuttuun tapaan jo ennakkoon tiistaina tanssielokuvalla, joka on tänä vuonna tositapahtumiin perustuva The Dancer. Elokuva esitetään Ilokivessä.

Torstaina Ilokivessä nähdään Mikko Makkosen elokuussa Helsingissä ensi-illan saava Action x Figures, jossa tanssii mm. jyväskyläläislähtöinen Simeoni Juoperi. Lauantaina ensi-illan saa Vaajakosken Wanhassa Pajassa Tanssiryhmä Off/Balancen uutuusteos The Mind.

Vuoden 2020 festivaaliltaiteilija on Samuli Emery, jonka voi tavata festivaalin eri tilaisuuksissa myös lampaan vaatteissa… Festival Sheep on mitä kokenein tanssintuntija, katsoja sekä kriitikko ja aina valmis keskustelemaan tanssitaiteesta!

Pitkän linjan tanssitaiteilijoiden Teija Häyrysen ja Helena Ratisen yhteinen työpajallinen esitys Leikitään! kiertää palvelu- ja hyvinvointikeskuksissa Jyväskylän lisäksi Äänekoskella ja Muuramessa.

Forumin kauppakeskukseen rakentuvassa Tanssitiloissa-tilassa on tarjolla runsaasti tanssillista ilmaisohjelmaa kaiken ikäisille. Ensiesityksensä Tanssitiloissa saa jyväskyläläisen tanssitaiteilija Anne-Maarit Kinnusen nuorille suunnattu esitys Pep Talk. Lapsille Tanssin Aika tarjoilee Teija Häyrysen, Leena Pantsun ja Sonja Vectomovin muodostaman Tätitrion Värileikki-esityksen. Lisäksi Tanssitiloissa on ohjelmaa ikäihmisille HopeaTanssien merkeissä ja työikäisille Lounasbreikki-taukotuokioita.

Syksyn festivaalille kootaan ensimmäistä kertaa alueen tanssioppilaista TAF Dance Group, jota tulee luotsaamaan niin ikään jyväskyläläislähtöinen tanssitaiteilija Jaakko Nieminen. TAF Dance Groupin voi nähdä esiintymässä perjantaina ja lauantaina ainakin Tanssitiloissa.

Sep/Dance20 -klubitapahtuma päättää Tanssin Ajan juhlakkaasti, kun festivaalin pitkäaikainen taiteellinen johtaja Antti Lahti jättää viestikapulan seuraajalleen Janina Rajakankaalle ja samalla juhlitaan Tanssiryhmä /Balancen 10-vuotista taivalta. Ohjelmassa on tanssitaiteilija Panu Varstalan suunnittelema tanssillinen juhlakäsikirjoitus, jossa mukana Tanssiryhmä Off/Balancessa vierailleita taiteilijoita ja monimuotoisia puheita, kakkua sekä juhlatunnelman ja tanssilattian täydentävä DJ Joniveli Vanhanen!

*****

 

Mediatiedote 23.4.2020
Keski-Suomen Tanssin Keskus

Tanssin Aika -festivaali 23.-26.9.2020
FESTIVAALIN SUUNNITTELU JATKUU NORMAALISTI

Viidennentoista Tanssin Aika –festivaalin suunnittelu etenee normaalisti vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Syyskuun lopulla järjestettävän tapahtuman ohjelmisto tulee olemaan kansainvälisempi kuin koskaan.

Perjantaina 25.9. Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä nähdään Suomen ensi-ilta jyväskyläläislähtöiseltä, nykyään Tukholmassa vaikuttavalta Virpi Pahkiselta. Teos Monolite Polygon toteutetaan 26 tanssijan kokonaisuutena yhteistyössä Jyväskylän Kaupunginteatterin ja Jyväskylän tanssiopiston kanssa.

Pahkinen on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä tanssitaiteilijoista. Hän on kiertänyt ympäri maailmaa soolotanssijana ja luonut koreografioita merkittäville tanssiryhmille 45:ssä eri maassa. Hän on tehnyt laajalti yhteistyötä eri taiteenalojen taiteilijoiden kanssa mm. esiintynyt tanssijana Ingmar Bergmanin ohjauksissa Tukholman kuninkaallisessa teatterissa Dramatenissa.

Tanssin Aika julkaisee ohjelmistonsa kokonaisuudessaan touko-kesäkuun vaihteessa.